Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Pırasalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Pırasalı Yumurta

Kavurmalı Pırasalı Yumurta Tarifi

Kavurmalı Pırasalı Yumurta tarifi: Kavurmalı Pırasalı Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Pırasalı Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Pırasalı Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kavurma (artırıp azaltılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 adet pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş) (sadece yeşil kısımları)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı toz biber

Kavurmalı Pırasalı Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle soğanı soyup piyazlık şekilde ince ince doğrayın.
  • Ardından pırasanın yeşil yapraklarını iyice yıkayıp minik minik doğrayın.
  • Tavaya yağları ekleyip soğanları ekleyin. Ve yavaş yavaş yakmadan soğanlarınızı karamelize edin.
  • Karamelize olan soğanlara pırasaları da ekleyip kavurun. Yumuşayınca kavurmayı da ekleyip baharatları ekleyin.
  • Tavada yumurtalara yer açıp yumurtaları kırın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından sıcak sıcak servis edin.

Kavurmalı Pırasalı Yumurta tarifinin püf noktası nedir?

Soğanlarınızı 2-3 dakika soteledikten sonra esmer şeker ve elma sirkesi ekleyerek de karamelize edebilirsiniz. Ya da esmer şeker ve sirke eklemeden soğanlarınızı yakmadan da karamelize edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025