Kavurmalı Pırasalı Yumurta Tarifi
Kavurmalı Pırasalı Yumurta tarifi: Kavurmalı Pırasalı Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Pırasalı Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Kavurmalı Pırasalı Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kavurma (artırıp azaltılabilir)
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 4-5 adet pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş) (sadece yeşil kısımları)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı toz biber
Kavurmalı Pırasalı Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanı soyup piyazlık şekilde ince ince doğrayın.
- Ardından pırasanın yeşil yapraklarını iyice yıkayıp minik minik doğrayın.
- Tavaya yağları ekleyip soğanları ekleyin. Ve yavaş yavaş yakmadan soğanlarınızı karamelize edin.
- Karamelize olan soğanlara pırasaları da ekleyip kavurun. Yumuşayınca kavurmayı da ekleyip baharatları ekleyin.
- Tavada yumurtalara yer açıp yumurtaları kırın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından sıcak sıcak servis edin.
Kavurmalı Pırasalı Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Soğanlarınızı 2-3 dakika soteledikten sonra esmer şeker ve elma sirkesi ekleyerek de karamelize edebilirsiniz. Ya da esmer şeker ve sirke eklemeden soğanlarınızı yakmadan da karamelize edebilirsiniz.