Kavurmalı Pide Tarifi
Kavurmalı Pide tarifi: Kavurmalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kavurmalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
İç harcı için:
- 1 adet domates
- 300 gram kavurma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kenarlarına sürmek için:
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kavurmalı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, toz şeker ve mayayı derince bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın.
- Ardından içerisine su hariç tüm malzemeleri ilave edin.
- Ardından azar azar su ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Bu aşamada una su az gelirse mutlaka ilave edin.
- Ardından oda sıcaklığında 1,5 saat mayalandırmaya bırakın.
- Bu sırada bir tavanın içinde iç malzemelerini hafifçe kavurun.
- Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin ve hafif unlanmış tezgahın üzerinde pide şeklini verin.
- Ardından iç harcını pay edin ve 180 derecelik fırında hamur pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp kenarlarına fırça yardımıyla tereyağı sürün ve keyifle tüketin.
Kavurmalı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Baharat miktarını ve çeşitlerini damak zevkinize göre arttırıp azaltabilir ya da değiştirebilirsiniz.
Kavurmalı Pide tarifi için servis önerisi
Yanına turşu ve ayranla servis edebilirsiniz.