Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Kavurmalı Kaşarlı Pide

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi: Kavurmalı Kaşarlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Kaşarlı Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Kaşarlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 4 yemek kaşığı kavurma
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesinde instant maya, şeker ve ılık suyu karıştırın. 3-4 dakika kadar bekletip mayanın aktif olmasını bekleyin.
  • Ilık suyla açtığınız mayanın üzerine unu ve tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurun üzerini bir bez veya streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanmış olan hamurun üzerine bastırarak gazını alın ve hamuru tezgaha kotup 4 ayrı beze olacak şekilde bölün.
  • Bezelerden birini unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurun bir tarafına kavurma ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.
  • Kalan boş kısmı malzemelerin üzerine yarım ay olacak şekilde kapatın. Kenarlara şekil vererek hava almayacak şekilde kapandığından emin olun.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek kontrollü olarak yaklaşık 12 dakika pişirin.
  • Kızarmış ve kabarmış olan pidelerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025