Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi: Kavurmalı Kaşarlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Kaşarlı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kavurmalı Kaşarlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 4 yemek kaşığı kavurma
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesinde instant maya, şeker ve ılık suyu karıştırın. 3-4 dakika kadar bekletip mayanın aktif olmasını bekleyin.
- Ilık suyla açtığınız mayanın üzerine unu ve tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurun üzerini bir bez veya streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Mayalanmış olan hamurun üzerine bastırarak gazını alın ve hamuru tezgaha kotup 4 ayrı beze olacak şekilde bölün.
- Bezelerden birini unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun bir tarafına kavurma ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.
- Kalan boş kısmı malzemelerin üzerine yarım ay olacak şekilde kapatın. Kenarlara şekil vererek hava almayacak şekilde kapandığından emin olun.
- Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek kontrollü olarak yaklaşık 12 dakika pişirin.
- Kızarmış ve kabarmış olan pidelerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, sıcak olarak servis edin.