Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi: Kavurmalı Kaşarlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Kaşarlı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kavurmalı Kaşarlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 tatlı kaşığı  instant maya
 - 1 tatlı kaşığı  toz şeker
 - 1 su bardağı  ılık su
 - 4 su bardağı  un
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 
İç Harcı İçin:
- 4 yemek kaşığı  kavurma
 - 4 yemek kaşığı  rendelenmiş kaşar peyniri
 
Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesinde instant maya, şeker ve ılık suyu karıştırın. 3-4 dakika kadar bekletip mayanın aktif olmasını bekleyin.
 - Ilık suyla açtığınız mayanın üzerine unu ve tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelen hamurun üzerini bir bez veya streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
 - Mayalanmış olan hamurun üzerine bastırarak gazını alın ve hamuru tezgaha kotup 4 ayrı beze olacak şekilde bölün.
 - Bezelerden birini unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açın.
 - Açtığınız hamurun bir tarafına kavurma ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.
 - Kalan boş kısmı malzemelerin üzerine yarım ay olacak şekilde kapatın. Kenarlara şekil vererek hava almayacak şekilde kapandığından emin olun.
 - Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek kontrollü olarak yaklaşık 12 dakika pişirin.
 - Kızarmış ve kabarmış olan pidelerin üzerine eritilmiş tereyağı sürüp, sıcak olarak servis edin.