Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Hünkar Beğendi Tarifi

Kavurmalı Hünkar Beğendi

Kavurmalı Hünkar Beğendi Tarifi

Kavurmalı Hünkar Beğendi tarifi: Kavurmalı Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et sote malzemeleri için:

  • 250 gram kavurma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için:

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram kaşar peyniri

Kavurmalı Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Kavurmayı tavaya alıp ısıtıyoruz, sıvı yağı ekliyoruz. Soğanları ve sarımsakları da ilave edip karıştırıyoruz. Soğanlar erimeye başlayınca biberi ve domatesleri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Salçayı ve baharatları da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Yarım su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
  • Beşamel sos için; tereyağı eritiyoruz. Unu ekleyip 5-6 dakika rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  • Sütü ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Kıvam alınca tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Köz patlıcanları ince doğrayıp ekliyoruz, kaşar ilavesini de yapıp güzelce erittikten sonra ocaktan alıyoruz.
  • Tabağımıza beşamel sos yayıp üzerine etleri ilave ederek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025