Kavurmalı Hünkar Beğendi Tarifi
Kavurmalı Hünkar Beğendi tarifi: Kavurmalı Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kavurmalı Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et sote malzemeleri için:
- 250 gram kavurma
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100 gram kaşar peyniri
Kavurmalı Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Kavurmayı tavaya alıp ısıtıyoruz, sıvı yağı ekliyoruz. Soğanları ve sarımsakları da ilave edip karıştırıyoruz. Soğanlar erimeye başlayınca biberi ve domatesleri ilave edip karıştırıyoruz.
- Salçayı ve baharatları da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yarım su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Beşamel sos için; tereyağı eritiyoruz. Unu ekleyip 5-6 dakika rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Sütü ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Kıvam alınca tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırıyoruz.
- Köz patlıcanları ince doğrayıp ekliyoruz, kaşar ilavesini de yapıp güzelce erittikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Tabağımıza beşamel sos yayıp üzerine etleri ilave ederek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!