Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Buğday Pilavı Tarifi

Kavurmalı Buğday Pilavı

Kavurmalı Buğday Pilavı Tarifi

Kavurmalı Buğday Pilavı tarifi: Kavurmalı Buğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Buğday Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Buğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kuşbaşı et (yağlı)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 3 su bardağı buğday
  • 5-6 su bardağı soğuk su (pilav için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (pilav için)
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Kavurmalı Buğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri düdüklü tencereye alıp tuz ve suyunu ekleyin. Kaynadıktan dakika ocağın yarım  ayar ateşine  alıp pişirin.
  • Buğdayı bol su ile yıkayıp süzün. Soğuk suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynayınca tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çektirin. Suyunu çektiğinde taneler pişmediyse az su ilavesi yapıp pişirmeye devam edin.
  • Bir tavada yağları yakın ve buğdayın üzerine dökün. Güzelce karıştırın.
  • Pilavı bir tart kalıbına alıp güzelce düzleştirin. Servis tabağına ters çevirin. Ortasına etleri alıp servise hazırlayın.

Kavurmalı Buğday Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Bir gece önceden buğdayı suda bekletip pişirme süresini ve eklediğiniz suyu azaltabilirsiniz. Hazır kavurma kullanacaksanız önce tavada eritip pilavın üzerine serin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025