Kavurmalı Börek Tarifi
Kavurmalı Börek tarifi: Kavurmalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kavurmalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 250 gram kavurma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy soğan
Üzeri ve içi için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3/4 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
Kavurmalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun. İnce ince, minik küpler halinde doğrayın.
- Bir tavanın içerisine zeytinyağını aktarın ve soğanları kavurun.
- Kavrulduktan sonra oda sıcaklığına getirdiğiniz kavurmayı ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla parçalara ayıra ayıra kavurun.
- Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutmaya bırakın.
- Yufkayı tezgaha serin. Süt ve zeytinyağını karıştırarak arasına sürün. İki yufkayı da bu şekilde hazırladıktan sonra harcı içerisine yayın.
- Ardından rulo şekilde sarın.
- Pişireceğinizin kabın tabanını tereyağıyla güzelce yağlayın.
- Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde sarın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin.
- Çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Kavurmalı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz iç harcına tuz ya da damak zevkinize göre baharatlar ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz susam da ilave edebilirsiniz.