Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurmalı Börek Tarifi

Kavurmalı Börek

Kavurmalı Börek Tarifi

Kavurmalı Börek tarifi: Kavurmalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurmalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka

İçi için:

  • 250 gram kavurma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan

Üzeri ve içi için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı

Kavurmalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanın kabuklarını soyun. İnce ince, minik küpler halinde doğrayın.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağını aktarın ve soğanları kavurun.
  • Kavrulduktan sonra oda sıcaklığına getirdiğiniz kavurmayı ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla parçalara ayıra ayıra kavurun.
  • Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutmaya bırakın.
  • Yufkayı tezgaha serin. Süt ve zeytinyağını karıştırarak arasına sürün. İki yufkayı da bu şekilde hazırladıktan sonra harcı içerisine yayın.
  • Ardından rulo şekilde sarın.
  • Pişireceğinizin kabın tabanını tereyağıyla güzelce yağlayın.
  • Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde sarın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin.
  • Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Kavurmalı Börek tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz iç harcına tuz ya da damak zevkinize göre baharatlar ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz susam da ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025