Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavurga Tarifi

Kavurga

Kavurga Tarifi

Kavurga tarifi: Kavurga için gerekli malzemeler nelerdir? Kavurga nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavurga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram aşurelik buğday
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Kavurga tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir kabın içine yıkanmış buğdayı koyun, üzerine ılık süt ve bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Bir gece bekletin.
  • Sütü içine çeken buğdayı bir beze serin ve kurutun. Güneşte birkaç saat kalması da yeterli olur. Yapışmaz tavayı ısıtın ve yiyeceğiniz kadar kavurgayı tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Afiyet olsun.

Kavurga tarifinin püf noktası nedir?

Az porsiyonlarda yapacaksanız pişirmeden önce buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya atın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025