Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavunlu Sorbe Tarifi

Kavunlu Sorbe

Kavunlu Sorbe Tarifi

Kavunlu Sorbe tarifi: Kavunlu Sorbe için gerekli malzemeler nelerdir? Kavunlu Sorbe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavunlu Sorbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram kavun
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu

Kavunlu Sorbe tarifi nasıl yapılır?

  • Kavunu ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin.
  • Çekirdeklerini iyice temizlediğiniz kavunların kabuklarını soyun. Yeşil kısımlarını almamaya özen gösterin.
  • Kavunları minik parçalar halinde dilimleyin.
  • Blenderın içerisine koyun ve kavunlarınızı püre haline getirin.
  • Püre haline geldiğinde su ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.
  • Dondurma makineniz varsa; 10 dakika orta hızda karışım yoğunlaşana kadar işleyin. Karışımı orta boy bir kaba yerleştirip, derin dondurucuda 24 saat bekletip servis edin.
  • Dondurma makineniz yoksa; sorbeyi bir cam kasenin içine koyun. 1 saat arayla çıkarıp, hızla karıştırıp tekrar dondurucuya yerleştirin.
  • Bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra 12 saat dinlemeye bırakın. Sorbe kıvamını aldığında servis edebilirsiniz.

Kavunlu Sorbe tarifi için servis önerisi

Üzerini kavun parçaları ya da Hindistan cevizi rendesiyle süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025