Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavun Tatlısı Tarifi

Kavun Tatlısı

Kavun Tatlısı Tarifi

Kavun Tatlısı tarifi: Kavun Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kavun Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavun Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 430-450 gram kavun (1/2 adet kabuğu soyulmuş dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Kavun Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kavunun kabuğunu soyun ve dilimleyin.
  • Suyla birlikte kavunu mutfak robotundan geçirin.
  • Buğdaş nişastasını üzerine ekleyip tekrar robottan geçirin.
  • Ardından orta-kısık ateşe aldığınız tencereye ekleyin. Hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Kaynayıp kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca 2-3 dakika kadar daha pişirin ve ardından ocaktan alın.
  • Servis kaplarına eşit bir şekilde boşaltın. Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Dilediğiniz meyveyle süsleyerek veya sade olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Kavun Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Kavunu muhakkak tadın ve eğer kendi şekeri damak zevkiniz için azsa dilediğiniz miktarda şeker veya bal ekleyebilirsiniz. Süt ekleyerek muhallebimsi bir doku ve tat da elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025