Kavun Kabuğu Reçeli Tarifi
Kavun Kabuğu Reçeli tarifi: Kavun Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kavun Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Kavun Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 damla limon suyu
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1 litre su
- 1 adet küçük boy kavun
- 2-3 adet karanfil
Kavun Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Kavunun dış kabuğunu incecik soyalım, kavunun kalan sarı kısmının etli olması lazım. Dışını ayırdıktan sonra kalan sarı kısmı, 6-7 parçaya dilediğimiz şekil ve boyutta keselim.
- Suyun içerisinde karbonatı eritelim. Kestiğimiz kavun kabuklarını ekleyelim ve karıştıralım.
- Zamanı dolan kabukları 3 kere sudan geçirip, ocakta kaynamakta olan suya atalım. Yarım saat boyunca, ocakta yumuşayana dek kaynatalım.
- Yumuşayan kavun kabuklarını, içerisinde 1 bardak kendi suyu kalana dek süzelim. Üzerine toz şekeri ve karanfili ekleyelim. Ocağı kısık ateşe verip pişirmeye başlayalım.
- Köpükler oluşmaya başlayınca reçel kıvama geliyordur. Kaşık yardımıyla şerbetini akıtalım ve kesilme yapmıyorsa o reçel hazırdır. Eğer akarken kesilme yaparsa biraz daha kaynatabilirsiniz.
- Hazır olan reçelin altını söndürelim ve soğumaya bırakalım. Yarım saat kaynamanın ardından kavun kabuğu reçeli hazır! Afiyet olsun.
Kavun Kabuğu Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız kavunların etli olmasına özen gösterin.