Kavuk Poğaça Tarifi
Kavuk Poğaça tarifi: Kavuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kavuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
14 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
22 adet
Kavuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Araları için:
Üzeri için:
Kavuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker ve ılık sütü bir kabın içinde parmağınızla karıştırın ve mayalanması için 5 dakika kadar bekleyin.
- Ardından yumurta beyazları, yağ, tuz ve unu ilave ederek yumuşak kıvamı bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 6 adet bezeye ayırın ve üstlerini streç filmle örterek 20 dakika kadar bekletin.
- Bekleme süresinin sonunda 3 adet bezeyi ayrı ayrı pasta tabağı boyutlarında açın ve aralarına margarin sürerek üst üste koyun.
- Zarf şeklinde katlayın ve bir kenara alın. Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra, elde ettiğiniz 2 adet zarf şeklinde katlanmış hamuru buzdolabına kaldırın ve 20 dakika dinlendirin.
- Bekleme süresinin sonunda dolaptan alın ve her bir zarf şeklinde katlanmış hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
- Yaklaşık 1 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin ve bir ucundan başlayarak hazırladığınız şeritleri yuvarlayın.
- Altından hafifçe bastırarak ortasını kabarttığınız ruloları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu şekilde kavuk şeklini vermiş oluyoruz, dilerseniz bu aşamada ortasına peynir de koyabilirsiniz.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika daha tepside bekletin.
- Ardından, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 14 dakika pişmeye bırakın.
- Fırından alın ve ılık ya da soğuk olarak servis edin.
Kavuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız un miktarı unun markasına göre farklılık gösterebilir. Dilerseniz içlerine peynir de koyabilirsiniz.