Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) Tarifi
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) tarifi: Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) için gerekli malzemeler nelerdir? Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram çiğ badem
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı (silme) tarçın
- 1 paket vanilya
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeyi bir tavaya alıp ocağın en büyük gözünde harlı ateşte pişirmeye başlayın. Kaynayıp suyunu çekince koyulaşıp karamelize olmaya başlayacak. Başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırın.
- Karamelize olduktan sonra bademlerin üzeri şekerlenir şekerlenmez ocaktan alın. Aksi takdirde yanar acılaşır. Hazır olması toplam 10 dakika sürüyor.
- Hazır olan şekerli bademleri hemen yağlı kağıt üzerine döküp yayın. Hafif soğuyunca birbirine yapışanları ayırın. Afiyet bal şeker olsun.
Kavrulmuş Şekerli Badem (Gebrannte Mandeln) tarifinin püf noktası nedir?
Kesinlikle 1saniye bile bırakmayın, çok hızlı olan bir lezzet, aniden yakabilirsiniz.