Kavanoz Pastası Tarifi
Kavanoz Pastası tarifi: Kavanoz Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kavanoz Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kavanoz
Kavanoz Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kahve fincanı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Aralar için:
- 15-20 adet çilek
- 1 yemek kaşığı kakao
Kavanoz Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Keki için yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz.
- İçine diğer malzemeleri de ekleyip tamamen karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Yağladığımız tart kalıbına döküp 170 derece alt üst ayarda pişiriyoruz.
- Pişen keki soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Çırpma kabına alıp üzerine değecek şekilde streç kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
- Kek soğuduktan sonra kum gibi olacak şekilde robottan çekiyoruz.
- Kavanozların en altına toplam kekin yarısını paylaştırıyoruz.
- Üzerine küçük doğradığımız çileklerden ekliyoruz.
- Üzerine kremamızdan ekliyoruz.
- Üzerine biraz daha çileklerden paylaştırıyoruz.
- Kalan kısma kalan kek parçalarını paylaştırıyoruz.
- En üste kakao eleyip çilek kondurup servis yapıyoruz.