Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kavanoz Pastası Tarifi

Kavanoz Pastası

Kavanoz Pastası Tarifi

Kavanoz Pastası tarifi: Kavanoz Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kavanoz Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kavanoz Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Aralar için:

  • 15-20 adet çilek
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kavanoz Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Keki için yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz.
  • İçine diğer malzemeleri de ekleyip tamamen karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yağladığımız tart kalıbına döküp 170 derece alt üst ayarda pişiriyoruz.
  • Pişen keki soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Çırpma kabına alıp üzerine değecek şekilde streç kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra kum gibi olacak şekilde robottan çekiyoruz.
  • Kavanozların en altına toplam kekin yarısını paylaştırıyoruz.
  • Üzerine küçük doğradığımız çileklerden ekliyoruz.
  • Üzerine kremamızdan ekliyoruz.
  • Üzerine biraz daha çileklerden paylaştırıyoruz.
  • Kalan kısma kalan kek parçalarını paylaştırıyoruz.
  • En üste kakao eleyip çilek kondurup servis yapıyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025