Kavanoz Kurabiyesi Tarifi
Kavanoz Kurabiyesi tarifi: Kavanoz Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kavanoz Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Kavanoz Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kavanoz Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.
- Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hamurdan minik minik toplar elde edin ve elinizle yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika arasında pişirin.
- Kurabiyelerinizin üzeri henüz kızarmadan hemen fırından alın ve oda sıcaklığında soğutun.
- Bir kabın içerisine pudra şekerini ve vanilyayı koyun. Güzelce karıştırın.
- Kurabiyeleriniz tamamen soğuyunca pudra şekerli karışıma bulayıp servis edin. Dilerseniz kavanozların içerisine aktarıp saklayın. Afiyetler olsun!
Kavanoz Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin. Bu nedenle unu azar azar ilave edin. Kurabiye hiç kızarmadan fırından alın ve kontrollü bir şekilde pişirin. Tamamen soğumadan pudra şekerine bulamayın.