Kavala Kurabiyesi Tarifi
Kavala Kurabiyesi tarifi: Kavala Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kavala Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Kavala Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı (bir parmak eksik) un (200 gr)
- 1/4 su bardağı nişasta (33 gr)
- 3/4 su bardağı kavrulmuş un (100 gr)
- 100 gram pudra şekeri (1/2 Su Bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 166 gram bitkisel yağ (11-12 yemek kaşığı)
- 66 gram tereyağı (4,5 yemek kaşığı)
- 1 tutam vanilya
- 83 gram çiğ badem (kırık)(1 su bardağı kadar)
- 33 gram toz fındık (1/3 su bardağı)
Kavala Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kavrulmuş unu hazırlayın ve soğuması için kenara koyun.
- Daha sonra 200 gram unu tezgaha eleyin ve havuz şeklinde açın.
- Kenarlarına kavrulmuş un, nişasta, toz fındık, kırık badem ve vanilyayı koyun.
- İç kısma ise yağları ve pudra şekerini koyarak yumuşatıp tüm malzemelerle karıştırın.
- Hazırlanan hamuru yaklaşık 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında 5 mm kalınlığında açarak ay kalıp veya bir bardak kullanarak kesin.
- Kalıptan çıkarılan hamurları tepsiye aktarın.
- Önceden ısıtılmış fansız 170 derece fırında 18-20 dakika fazla pembeleşmeyecek şekilde pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Kavala Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Bitkisel yağ kullanmak istemezseniz tüm tarifi tereyağı ile de yapabilirsiniz.