Kavala Kurabiyesi Tarifi
Kavala Kurabiyesi tarifi: Kavala Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kavala Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Kavala Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un (kavurmak için)
- 3 su bardağı un
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Çiğ bademi rondoda 1-2 tur çekin. Hafif iri, dişe gelecek büyüklüğüne geldiğinde içinden 2-3 kaşık ayırın. Kalan bademi un kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
- 1 bardak unu ve bademleri bir tavada hafif renk alana kadar, kısık ateşte kavurun. Ardından karıştırma kabına aktararak oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
- Soğuyan kavrulmuş bademli-unlu karışıma kalan tüm malzemeleri ilave ederek toparlanana kadar yoğurun.
- Hamuru iki yaprak yağlı kağıt arasında merdaneyle açın. Hamur kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır.
- Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede şeklinde kesin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.
- Tamamen pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.