Kavala Kurabiyesi Tarifi
Kavala Kurabiyesi tarifi: Kavala Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kavala Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kavala Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı badem unu (çiğ bademi rondodan çekip elde edebilirsiniz)
- 200 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 4 adet yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram kavrulmuş badem (iri doğranmış)
Kavala Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle unu yağsız tavada, kokusu çıkıp rengi hafif değişene kadar kavuralım.
- Kavrulan unu soğuması için kenara alalım. Soğuyunca eleyerek yoğurma kabına alalım.
- Kalan malzemeleri de sırasıyla ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru streç folyoya sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru unlu tezgaha alalım ve uzunlamasına silindir şekli verelim.
- 7 cm çapında yuvarlak bir kesme kalıbı (ya da bardak) ile yarım aylar kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısınmış 180 derecelik alt üst ayarlı fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi pudra şekerine bulayalım ve dinlendirip servise sunalım.
- İyice soğuyan kurabiyeleri kapalı bir kavanoz içerisinde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.