Katmerli Simit Poğaça Tarifi
Katmerli Simit Poğaça tarifi: Katmerli Simit Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Katmerli Simit Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Katmerli Simit Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 3.5 su bardağı un
Hamurun Arasına Sürmek İçin:
- 25 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
İçi İçin:
- 50 gram lor peyniri
- 50 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı susam
Katmerli Simit Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına ılık sütü, yağı, yumurtayı, şekeri, ve tuzu alıp güzelce karıştırın. Üstüne 2 su bardağı un ve mayayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Kalan unu da ekleyip, güzelce yoğurun ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üstünü streç filmle sarın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Lor peynirini ve rendelenmiş kaşarı bir tabakta karıştırın.
- Mayalanmış hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi elinizle bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üstüne tereyağı sürün. Sonra diğer bir bezeyi alın ve elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp, tereyağladığınız hamurun üstüne koyun.
- Bu şekilde 4 bezeyi açın, üst üste dizin en üstteki hamura tereyağı sürmeyin.
- 4 adet üstü üste dizdiğiniz hamurları alın ve bir merdane yardımıyla elips şeklinde açın. Çok ince ya da çok kalın olmamalı.
- İçine hazırladığınız iç harcın yarısını yayın. Sıkı bir rulo olacak şekilde açtığınız hamuru bir ucundan başlayarak yuvarlayın.
- Yaklaşık 3 parmak genişliğinde dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Diğer 4 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin.
- Yumurta sarısı ve pekmezi çatalla çırpın ve bir fırça yardımıyla tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üstüne sürün.
- Üstlerine bolca susam serpin ve önceden 180 derecede ısıtıp sonra kapattığınız fakat hala sıcak olan fırında 10 dakika kadar daha mayalanmaları için bekletin.
- Ardından fırını tekrar çalıştırın ve üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve servis edin.
Katmerli Simit Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurları kat kat açarken aralarına tereyağı sürmeyi unutmayın. Kat kat açtığınız hamurları üst üste koyup tekrar açmaya başladığınızda ne çok kalın ne de çok ince bir hamur olmasına özen gösterin.