Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katmer Poğaça Tarifi

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça Tarifi

Katmer Poğaça tarifi: Katmer Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Katmer Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katmer Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 7,5 su bardağı un

Ara Katlar İçin:

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

İç Harcı İçin:

  • 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Katmer Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kasesinde ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı karıştırın. 2-3 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
  • Üzerine yoğurt, yumurta ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını da ekleyin.
  • Son olarak unu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
  • Hamurdan 10 adet beze oluşturun.
  • Her bir bezeyi unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve son kat hariç her birinin üzerine tereyağı sürün.
  • 10 katı da üst üste koyup ardından hamuru büyük bir yuvarlak olacak şekilde açın.
  • Bir kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın.
  • Peynirli iç harcı yuvarlak hamurların orta kısmına ekleyip yarım ay şeklinde kapatın.
  • Fırın tepsisine aralıklarla dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025