Katmer Poğaça Tarifi
Katmer Poğaça tarifi: Katmer Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Katmer Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Katmer Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 7,5 su bardağı un
Ara Katlar İçin:
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Katmer Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kasesinde ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı karıştırın. 2-3 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
- Üzerine yoğurt, yumurta ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını da ekleyin.
- Son olarak unu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
- Hamurdan 10 adet beze oluşturun.
- Her bir bezeyi unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve son kat hariç her birinin üzerine tereyağı sürün.
- 10 katı da üst üste koyup ardından hamuru büyük bir yuvarlak olacak şekilde açın.
- Bir kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın.
- Peynirli iç harcı yuvarlak hamurların orta kısmına ekleyip yarım ay şeklinde kapatın.
- Fırın tepsisine aralıklarla dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.