Katmer Poğaça Tarifi
Katmer Poğaça tarifi: Katmer Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Katmer Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Katmer Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 5,5 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı süt (üzeri için)
- 150 gram tereyağı veya margarin
Katmer Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su, şeker, maya, tuz ve yumurtayı yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
- Unu kontrollü olarak ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Sıcak bir ortamda 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru hafif karıştırıp 24 beze yapalım.
- Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp bir kenara alalım. Üst üste koymamaya dikkat edin.
- Açma işlemi bittikten sonra bir servis tabağı alalım, yumuşamış olan tereyağını, hamurlara tek tek sürüp üst üste koyalım. 12'li 2 adet hamur yığını elde edeceğiz. En üste gelen hamura yağ sürmeyin.
- İlk tabaktaki hamuru 50 santim olacak kadar açalım, dikdörtgen şekli verelim.
- Açtığımız hamuru rulo yapalım, 3 santim kalınlığında keselim.
- Kestiğimiz hamurların içine peynir koyup kapatalım, ters çevirip tepsiye dizelim. 25 dakika tepside mayalandıralım.
- Ayırdığımız yumurta sarısını ve sütü karıştırıp sürelim. Kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.
Katmer Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sürerken fırçayı bastırmayın ki hamur sönmesin.