Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katmer Tarifi

Katmer

Katmer Tarifi

Katmer tarifi: Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Katmer nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Katmer hamuru için:

  • 1 kg. un
  • 500 ml. su
  • 15 gram tuz

Kaymağı için:

  • 1 litre süt
  • 120 gram irmik

İçi için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı (boz fıstık)

Katmerleri pişirmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Katmer tarifi nasıl yapılır?

  • Elenmiş unu mutfak tezgahına alın. Tuz ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  • Elastik bir kıvam alması için uzun süre yoğurduğunuz hamuru, altı eşit parçaya ayırın.
  • Yuvarladığınız hamur toplarını, orta kısmını geçecek kadar ayçiçek yağı içerisinde 12 saat kadar bekletin.
  • Tatlının kaymağı için; sütü derin bir tencerede kaynatın. İrmik eklediğiniz kaynar sütü, lapa bir karışım elde edene kadar kısık ateşte pişirin. Tatlı yapımında kullanmak üzere bir kenarda soğutun.
  • Uzun bir süre oda sıcaklığında ve ayçiçek yağında bekleyen hamur bezelerini, kenar kısımlarını inceltmek için merdane yardımıyla açtıktan sonra hamurları mutfak tezgahına vurarak baklava yufkası inceliğinde elde açın.
  • Hamurları dört bir taraftan dikdörtgen şeklini alacak şekilde katlayın. İç kısımlarına toz şeker, hazırladığınız kaymak ve boz fıstık serpiştirin.
  • Kare şeklini alacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutarak kapadığınız katmerleri, tereyağıyla yağlanmış fırın tepsilerine tek tek yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 6-8 dakika kadar pişirdiğiniz katmerleri servis tabaklarına alın.
  • Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirdikten sonra arzuya göre dondurma eşliğinde servis edin.

Katmer tarifinin püf noktası nedir?

Her bir katmeri, tereyağıyla yağladığınız tepsilerde ve önceden ısıtılmış fırında ayrı ayrı 8 dakika kadar pişirin.Hamur bezelerini ayçiçek yağı içerisinde bekletme süresine uyun.Zarf şeklinde katladığınız hamurların kalın olmamasına dikkat edin.

Katmer tarifi için servis önerisi

Fırından çıkan sıcak katmeri, sade dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025