Katlı Milföy Tatlısı Tarifi
Katlı Milföy Tatlısı tarifi: Katlı Milföy Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Katlı Milföy Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Katlı Milföy Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 1 orta boy kase çikolata kreması
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta akı
Katlı Milföy Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak dikdörtgen milföy hamurunu ortadan ikiye bölün, 2 adet kare elde edin ve elde ettiğiniz kareleri de ortalarından ikiye bölün.
- Elde ettiğiniz küçük dikdörtgenlerin iki tanesine, kenarlarına gelmeden bıçakla çizikler atın.
- Diğer ikiliye de kenarlarına gelmeden çikolata kreması sürün.
- Çizik attığınız hamurları, çikolata kreması sürülenlerin üzerine kapatın, çatalla kenarlarına bastırarak kapatın.
- Paketteki tüm milföy hamurlarını aynı işlemlerden geçirin, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve yumurta akını üstlerine sürün.
- Toz şekeri üstlerine serpin, 190 derece fırında 20-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.