Katlı Milföy Tatlısı Tarifi
Katlı Milföy Tatlısı tarifi: Katlı Milföy Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Katlı Milföy Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Katlı Milföy Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket milföy hamuru
- 1 kase çikolata kreması
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Katlı Milföy Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Milföy hamurları oda ısısına çıkarılır, 10-15 dakika yumuşamaya bırakılır.
- Karelerin bir kenarına 1 tatlı kaşığı kadar çikolata sürülür, diğer yanı üzerine kapatılır. Çatalla kenarlarına bastırılır.
- Üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atılır. (Çok derin olmasına gerek yok.) Fırça yardımıyla yumurta akı sürülür ve ardından toz şeker serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 180 derecede 25 dakika pişirilir. Kızarınca çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.