Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katlı Milföy Tatlısı Tarifi

Katlı Milföy Tatlısı

Katlı Milföy Tatlısı Tarifi

Katlı Milföy Tatlısı tarifi: Katlı Milföy Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Katlı Milföy Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katlı Milföy Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 kase çikolata kreması
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Katlı Milföy Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Milföy hamurları oda ısısına çıkarılır, 10-15 dakika yumuşamaya bırakılır.
  • Karelerin bir kenarına 1 tatlı kaşığı kadar çikolata sürülür, diğer yanı üzerine kapatılır. Çatalla kenarlarına bastırılır.
  • Üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atılır. (Çok derin olmasına gerek yok.) Fırça yardımıyla yumurta akı sürülür ve ardından toz şeker serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 180 derecede 25 dakika pişirilir. Kızarınca çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025