Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katıklı Ekmek Tarifi

Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek Tarifi

Katıklı Ekmek tarifi: Katıklı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Katıklı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katıklı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram taze çökelek
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 2 adet ekmek hamuru

Katıklı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz küçük boy kuru soğanı, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Keskin bir bıçakla tekrar üzerinden geçin.
  • Taze çökelek, biber salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kuru kekik, çörek otu ve susamı ayrı bir kapta karıştırın.
  • İncecik kıyılmış kuru soğanı da kattıktan sonra tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Fırından satın aldığınız ya da evde mayaladığınız ekmek hamurunu dört eşit parçaya bölün.
  • Hamur bezelerini, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik açın.
  • Ellerinizi zeytinyağıyla yağladıktan sonra hamurları koparmadan mümkün olduğunca büyütün.
  • Açılmış ekmek hamurlarının üzerlerini hazırladığınız çökelekli ve baharatlı harçla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında renk alıp kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak katıklı ekmekleri, dilimledikten sonra arzuya göre domates dilimleri ve yeşillikler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Katıklı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Ekmek hamurunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Satın aldığınız ekmek hamurunu oda ısısında kısa bir süre bekletmeyi unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025