Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katıklı Dolma Tarifi

Katıklı Dolma

Katıklı Dolma Tarifi

Katıklı Dolma tarifi: Katıklı Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Katıklı Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katıklı Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1/2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates sos (ya da salça )
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük boy kase yoğurt

Katıklı Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları iki parmak kalınlığında kesip ortasını tamamen çıkarıyoruz.
  • Bir kapta iç malzemenin tamamını karıştırıyoruz.
  • İç malzemeyi kabaktaki oyuklara dolduruyoruz.
  • Tencereye tek sıra halinde diziyoruz.
  • Üzerini aşmayacak kadar su ekliyoruz.
  • Kısık ateşte ortalama 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Sosu için sarımsaklı yoğurt ve ayrıca tereyağında homojen kıvama gelene kadar tıkırdattığımız domates sos ya da salça hazırlıyoruz.
  • Serviste dolma, sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyip sunumu bitiyoruz. Afiyet olsun.

Katıklı Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Reyhan yemeğe lezzetini veren ana malzeme muhakkak kullanılmalı. Ama yoksa ya da sevmiyorsanız reyhansız da yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025