Katı Yağsız Tuzlu Kraker Tarifi
Katı Yağsız Tuzlu Kraker tarifi: Katı Yağsız Tuzlu Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Tuzlu Kraker nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Katı Yağsız Tuzlu Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tuzlu kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) süzme yoğurt (suyu süzülmüş yoğurt)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1,5-2 su bardağı un (200-230 g)
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Katı Yağsız Tuzlu Kraker tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve sirkeyi geniş bir kaba alın. Tüm malzemelerin birleşip homojen hale gelmesi için çırpıcıyla çırpın.
- Şeker ve tuzunu ekleyin. Önce unun yarısını üzerine ekleyip tahta bir kaşıkla yoğurun.
- Ardından kalan yarısını azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edince eklemeyi bırakın.
- Cevizden biraz daha küçük olacak şekilde hamurdan parçalar koparın. Yaklaşık 25-30 adet parça elde etmiş olacaksınız.
- Her bir parçayı önce elinizde hafifçe bastırın yuvarlayın. Ardından rulo şekil vermek üzere avuç içinizle bastırarak 9-10 cm uzunluğunda olacak şekilde açın.
- İnce rulo biçimini verdiğiniz krakerlerin uç kısımlarını parmaklarınızla bastırarak düzeltin.
- Karıştırmış olduğunuz susam ve çörek otuna güzelce bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 13-15 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun!
Katı Yağsız Tuzlu Kraker tarifinin püf noktası nedir?
Damak zevkinize göre hamuruna 1-2 çay kaşığı mahlep ekleyebilirsiniz.