Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye Tarifi

Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye

Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye Tarifi

Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı tam buğday unu

Üstü için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam

Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri geniş bir kaba sırayla ekleyin.
  • En son unu kontrollü bir şekilde kıvam alana kadar ekleyin.
  • Dilediğiniz şekli verin.
  • Yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece turbo modda önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025