Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye Tarifi
Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı tam buğday unu
Üstü için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri geniş bir kaba sırayla ekleyin.
- En son unu kontrollü bir şekilde kıvam alana kadar ekleyin.
- Dilediğiniz şekli verin.
- Yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
- 180 derece turbo modda önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.