Katı Yağsız Misket Kurabiye Tarifi
Katı Yağsız Misket Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Misket Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Misket Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Katı Yağsız Misket Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Katı Yağsız Misket Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için gereken tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
- Unu fazla koymamanız önemli aksi takdirde hamurunuz toparlanmaz.
- Hazırladığınız hamurdan misket kadar parçalar koparın ve avucunuzda yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve ardından pudra şekeri dolu kaba atıp biraz karıştırın.
- Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Katı Yağsız Misket Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri çok sıcakken pudra şekeri ile buluşturmayın. 5 dakika kadar dinlendirip ilk sıcağının çıkmasını sağlayın.