Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katı Yağsız Misket Kurabiye Tarifi

Katı Yağsız Misket Kurabiye

Katı Yağsız Misket Kurabiye Tarifi

Katı Yağsız Misket Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Misket Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Misket Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katı Yağsız Misket Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Katı Yağsız Misket Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gereken tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
  • Unu fazla koymamanız önemli aksi takdirde hamurunuz toparlanmaz.
  • Hazırladığınız hamurdan misket kadar parçalar koparın ve avucunuzda yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve ardından pudra şekeri dolu kaba atıp biraz karıştırın.
  • Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Katı Yağsız Misket Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyeleri çok sıcakken pudra şekeri ile buluşturmayın. 5 dakika kadar dinlendirip ilk sıcağının çıkmasını sağlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025