Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katı Yağsız Mini Tuzlular Tarifi

Katı Yağsız Mini Tuzlular

Katı Yağsız Mini Tuzlular Tarifi

Katı Yağsız Mini Tuzlular tarifi: Katı Yağsız Mini Tuzlular için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Mini Tuzlular nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katı Yağsız Mini Tuzlular yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt (50 g)
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
  • 1/2 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un (200-230 g)
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Katı Yağsız Mini Tuzlular tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve sirkeyi geniş bir kaba alın.
  • Tüm malzemeler birleşinceye dek çırpıcıyla çırpın.
  • Önce unun yarısını üzerine ekleyip tahta bir kaşıkla yoğurun.
  • Ardından kalan yarısını azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edince eklemeyi bırakın.
  • Hamuru eşit iki parçaya bölüp ince uzun rulolar halinde yuvarlayın.
  • 30 eşit parçaya bölüp orta boy tuzlu kurabiyeler elde edecekesiniz. Dilerseniz daha büyük ve küçük parçalara da bölebilirsiniz.
  • Önce elinizle hamuru bastırıp ardından yuvarlayın. Tüm mini hamur bezeleri için aynı işlemi tekrar edin.
  • Çörek otu ve susuma bir kase içerisinde karıştırıp tüm mini tuzluları bu karışım içinde yuvarlayın. Eğer iyice yapışmıyorsa unu fazla gelmiş olabileceğinden yumurta sarısı sürerek daha iyi yapışmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 23-25 dakika kadar pişirin. Boyutunu farklı yaptıysanız pişirme süresi değişebilir, kontrollü pişirmeyi ihmal etmeyin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis edin afiyetler olsun!

Katı Yağsız Mini Tuzlular tarifinin püf noktası nedir?

Haşhaş tohumu, ay çekirdeği tanesi gibi farklı tohum ve yemişlerle de kaplayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025