Katı Yağsız Mini Tuzlular Tarifi
Katı Yağsız Mini Tuzlular tarifi: Katı Yağsız Mini Tuzlular için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Mini Tuzlular nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet orta boy
Katı Yağsız Mini Tuzlular yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt (50 g)
- 1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)
- 1/2 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
- 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un (200-230 g)
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Katı Yağsız Mini Tuzlular tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve sirkeyi geniş bir kaba alın.
- Tüm malzemeler birleşinceye dek çırpıcıyla çırpın.
- Önce unun yarısını üzerine ekleyip tahta bir kaşıkla yoğurun.
- Ardından kalan yarısını azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edince eklemeyi bırakın.
- Hamuru eşit iki parçaya bölüp ince uzun rulolar halinde yuvarlayın.
- 30 eşit parçaya bölüp orta boy tuzlu kurabiyeler elde edecekesiniz. Dilerseniz daha büyük ve küçük parçalara da bölebilirsiniz.
- Önce elinizle hamuru bastırıp ardından yuvarlayın. Tüm mini hamur bezeleri için aynı işlemi tekrar edin.
- Çörek otu ve susuma bir kase içerisinde karıştırıp tüm mini tuzluları bu karışım içinde yuvarlayın. Eğer iyice yapışmıyorsa unu fazla gelmiş olabileceğinden yumurta sarısı sürerek daha iyi yapışmalarını sağlayabilirsiniz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 23-25 dakika kadar pişirin. Boyutunu farklı yaptıysanız pişirme süresi değişebilir, kontrollü pişirmeyi ihmal etmeyin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis edin afiyetler olsun!
Katı Yağsız Mini Tuzlular tarifinin püf noktası nedir?
Haşhaş tohumu, ay çekirdeği tanesi gibi farklı tohum ve yemişlerle de kaplayabilirsiniz.