Katı Yağsız Kurabiye Tarifi
Katı Yağsız Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Katı Yağsız Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı fındık
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
Katı Yağsız Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir mutfak robotuna atın.
- Sıvı hale gelene dek robottan çekin.
- Tüm malzemeler istediğiniz kıvama geldiğinde unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda fırını kapatın ve kurabiyeleri fırından almadan 3 dakika kadar fırının içinde bekletin.
- Sonrasında çıkartın ve bir servis tabağına alıp, servis edin. Afiyetler olsun!
Katı Yağsız Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kakaolu olarak hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave etmeniz yeterli olacaktır. Pişirme süresinin sonunda fırını kapadıktan sonra kurabiyeleri çıkarmadan önce 3 dakika kadar fırının içinde bekletmeniz, kurabiyelerinizin dağılmamasını sağlayacak.