Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Katı Yağsız Kurabiye Tarifi

Katı Yağsız Kurabiye

Katı Yağsız Kurabiye Tarifi

Katı Yağsız Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Katı Yağsız Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı fındık
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Katı Yağsız Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir mutfak robotuna atın.
  • Sıvı hale gelene dek robottan çekin.
  • Tüm malzemeler istediğiniz kıvama geldiğinde unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda fırını kapatın ve kurabiyeleri fırından almadan 3 dakika kadar fırının içinde bekletin.
  • Sonrasında çıkartın ve bir servis tabağına alıp, servis edin. Afiyetler olsun!

Katı Yağsız Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kakaolu olarak hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave etmeniz yeterli olacaktır. Pişirme süresinin sonunda fırını kapadıktan sonra kurabiyeleri çıkarmadan önce 3 dakika kadar fırının içinde bekletmeniz, kurabiyelerinizin dağılmamasını sağlayacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025