Katı Yağsız Bademli Kurabiye Tarifi
Katı Yağsız Bademli Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Bademli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Bademli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Katı Yağsız Bademli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 15-20 adet çiğ badem
Katı Yağsız Bademli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yağ ile şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştırın.Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.
- Son olarak, unu azar azar ekleyin.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan elinizle parçalar alın ve avucunuzun içinde top şekline getirip hafifçe bastırdıktan sonra pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.Son olarak kurabiye hamurlarının ortasına bütün bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Katı Yağsız Bademli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşip çatlamış olmalı. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve soğuyana kadar kurabiyelerinize kesinlikle dokunmayın. Aksi takdırde, dağılacaklardır.