Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kat Kat Kayseri Ketesi Tarifi

Kat Kat Kayseri Ketesi

Kat Kat Kayseri Ketesi Tarifi

Kat Kat Kayseri Ketesi tarifi: Kat Kat Kayseri Ketesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kat Kat Kayseri Ketesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kat Kat Kayseri Ketesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 8 su bardağı un

İç harcı için:

  • 100 gram tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
  • 1/2 su bardağı ceviz

Arası için:

  • 250 gram tereyağı

Kat Kat Kayseri Ketesi tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı ılık süt ve şeker ile yoğurma kabına alıp, maya eriyene kadar karıştıralım.
  • Kalan diğer sıvı malzemeleri de ekleyelim.
  • Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar iyicene yoğuralım.
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • İç harç için tereyağını eritip sıvı yağını ekleyelim.
  • Unu yağın içine alalım ve rengi hafif değişene kadar kavuralım.
  • İri çekilmiş cevizi ve tuzu ekleyelim.
  • Ara katlara sürmek için tereyağını eritelim.
  • Mayalanan hamuru unlu tezgaha alıp içindeki hava kabarcıklarınının çıkması için biraz yoğuralım.
  • 8 eşit bezeye bölelim.
  • İlk bezeyi fazla ince olmayacak bir yufka şeklinde açıp, kenara alalım.
  • İkinci bezeyi de aynı ebatta açıp üzerine tereyağından 2 kaşık döküp her yerine sürelim.
  • İlk yufkayı yağlanan yufkanın üzerine yayalım.
  • Tekrar 2 kaşık tereyağ ile yağlayalım.
  • İlk önce birbirine bakan iki kenarı çok ince katlayalım.
  • Diğer kenarları da içe doğru katlayıp ara kısma tereyağı sürelim.
  • En son , son katladığımız tarafları tekrar üzerine sayfa kapatır gibi katlayalım ve unlu bir tepsiye yerleştirelim.
  • Kalan diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirdikten sonra, buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen her bir hamuru 4 eşit parçaya keselim. Ve her birini tabak büyüklüğünde açıp içlerine iç harçtan 1'er kaşık koyalım.
  • Zarf şeklinde kapatalım ve hafif üzerine bastırıp fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, bir çatal yardımıyla delikler açalım.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Kat Kat Kayseri Ketesi tarifinin püf noktası nedir?

Mayalı hamuru muhakkak dinlendirin ki maya aktif hale gelsin. En az 10 dakika iyice yoğurun. Üzerlerini pişmeden önce kaşıkla delmezseniz eğer, hamur şişer ve içinde boşluk oluşur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025