Kat Kat Graten Tarifi
Kat Kat Graten tarifi: Kat Kat Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Kat Kat Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet büyük boy
Kat Kat Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 mililitre krema
- 3 adet yumurta
- 1 adet kereviz
- 4 adet havuç
- 4 adet büyük boy patates
- 15 gram taze kekik
- 15 gram biberiye
- 2 diş sarımsak
- 10 gram tuz
- 5 gram karabiber
- 5 gram köri
Kat Kat Graten tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları kremanın içine kırıyoruz. Baharatları ekliyoruz. Bıçakla kekik, biberiye ve sarımsakları iyice kıyıp blenderdan geçiriyoruz.
- Sebzelerimizi soyduktan sonra bir mandolin yardımıyla 1mm kalınlığında kesiyoruz. Bütün sebzeleri ayrı bir kaba koyuyoruz.
- Doğradığımız sebzelerin üzerine kremalı karışımı yediriyoruz.
- Daha sonra bir kek kalıbının içine yağlı kağıt koyup üzerine sıra sıra düzgün bir şekilde diziyoruz. Dizme işlemi sırasında her 3 katta baskı uyguluyoruz.
- Kek kalıbımızın 3/4'ü kadar dizdikten sonra artan yemek kremasını sebzelerin tam üstüne gelecek şekilde ekliyoruz.
- Yemek kremasını da ekledikten sonra yağlı kağıtla üstüne kapatıyoruz. Daha sonra bir kek kalıbı yardımıyla baskı uyguluyoruz. Dikkat çok bastırmayın.
- Fırını 160 dereceye geldikten sonra 45 dakika pişiriyoruz.