Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kat Kat Graten Tarifi

Kat Kat Graten

Kat Kat Graten Tarifi

Kat Kat Graten tarifi: Kat Kat Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Kat Kat Graten nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kat Kat Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 mililitre krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet kereviz
  • 4 adet havuç
  • 4 adet büyük boy patates
  • 15 gram taze kekik
  • 15 gram biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • 10 gram tuz
  • 5 gram karabiber
  • 5 gram köri

Kat Kat Graten tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları  kremanın içine kırıyoruz. Baharatları ekliyoruz. Bıçakla kekik, biberiye ve sarımsakları iyice kıyıp blenderdan geçiriyoruz.
  • Sebzelerimizi soyduktan sonra bir mandolin yardımıyla 1mm kalınlığında kesiyoruz. Bütün sebzeleri ayrı bir kaba koyuyoruz.
  • Doğradığımız sebzelerin üzerine kremalı karışımı yediriyoruz.
  • Daha sonra bir kek kalıbının içine yağlı kağıt koyup üzerine sıra sıra düzgün bir şekilde diziyoruz. Dizme işlemi sırasında her 3 katta baskı uyguluyoruz.
  • Kek kalıbımızın 3/4'ü kadar dizdikten sonra artan yemek kremasını sebzelerin tam üstüne gelecek şekilde ekliyoruz.
  • Yemek kremasını da ekledikten sonra yağlı kağıtla üstüne kapatıyoruz. Daha sonra bir kek kalıbı yardımıyla baskı uyguluyoruz. Dikkat çok bastırmayın.
  • Fırını 160 dereceye geldikten sonra 45 dakika pişiriyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025