Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kastamonu Top Helvası Tarifi

Kastamonu Top Helvası

Kastamonu Top Helvası Tarifi

Kastamonu Top Helvası tarifi: Kastamonu Top Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kastamonu Top Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kastamonu Top Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Kastamonu Top Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve su yaklaşık 5 dakika kaynatılıp ılımaya bırakılarak şerbet hazırlanır.
  • Bu sırada başka bir tencerede un ve tereyağ renk değiştirene kadar kavrulur. Ocağın altı kapatılır.
  • Sonra şerbeti yedire yedire yavaş yavaş bu kavrulan karışıma eklenir. İyice karıştırılıp top top yapılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Kastamonu Top Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Yuvarlak şekil yaparken tamamen yuvarlamayın, hafif çıkıntılı kalsın ve içinde un parçalarının kalması da kendine özgü bir tat veriyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025