Kaşkarikas Tarifi
Kaşkarikas tarifi: Kaşkarikas için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşkarikas nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kaşkarikas yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kabağın kabuğu
- 3 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
Sunumu İçin:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 dal dereotu
Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
- Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
- Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
- Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
- Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
- Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
Kaşkarikas tarifi için servis önerisi
Bol yoğurt ve dereotuyla servis ederek sunumunuzu renklendirebilirsiniz.