Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşkarikas Tarifi

Kaşkarikas

Kaşkarikas Tarifi

Kaşkarikas tarifi: Kaşkarikas için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşkarikas nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşkarikas yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet kabağın kabuğu
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Sunumu İçin:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 dal dereotu

Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?

  • Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
  • Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
  • Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
  • Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyetler olsun.

Kaşkarikas tarifi için servis önerisi

Bol yoğurt ve dereotuyla servis ederek sunumunuzu renklendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025