Kasırga Rulo Pasta Tarifi
Kasırga Rulo Pasta tarifi: Kasırga Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kasırga Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Kasırga Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 6 adet yumurta
- 110 gram toz şeker
- 150 gram un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı su
- 90 mililitre sıvı yağ
- 1 paket vanilya
İçine:
- 1 paket vanilya
- 100 gram toz krem şanti
- 150 mililitre süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Kasırga Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalarımızın sarılarını beyazından ayırıyoruz.
- Beyazları bir çimdik tuz ve sirkeyi ekleyerek çırpıyoruz. Beyazlaşan aklara 50 gram şekeri 3 seferde ilave edip iyice kar gibi olana kadar en yüksek devirde çırpıyoruz.
- Sarılara 60 gram şekeri ve vanilya şekerini ilave edip beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Ilık sütü ve sıvı yağını ilave ediyoruz.
- Mikseri bırakıp unu ve nişastayı da ekleyip bir spatula ya da el çırpıcısı ile yavaşça karıştırıyoruz.
- Yumurta aklarından iki kere ikişer kaşık ekleyip karıştırıyoruz. Ardından kalan yumurta aklarını da ilave ediyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz 30×30 cm ya da 24×35 cm'lik bir tepsiye hamurun yarısını döküyoruz.
- Kakao ve suyu karıştırıyoruz. Kalan hamura ilave ediyoruz.
- Beyaz hamurun üzerine kakaolu karışımı sıkma torbası ile her yerine gelecek şekilde sıkıyoruz ve spatula ile düzlüyoruz.
- Ucu küt bir bıçak ile önce uzunlamasına aralıksız zigzaglar çekiyoruz. Sonra da enlemesine zigzaglar çekiyoruz.
- İçerisinde bulunan hava baloncuklarının patlaması için tepsiyi 1 kere masaya vuruyoruz. Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan hamuru 10 dakika soğutup başka bir yağlı kağıt üzerine ters çeviriyoruz ve rulo yapıp kenarda biraz soğuması için bekletiyoruz.
- Kremasını hazırlamak için soğuk süt ile toz şantiyi ve kakaoyu karıştırıp çırpıyoruz.
- Soğuyan keki açıp içine kremanın yarısını her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
- Tekrar keki rulo yapıp en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Süslemek için üzerine kalan kremayı ister sıvıyarak isterseniz de benim yaptığım gibi üzerine yıldız uçlu sıkma torbası ile sıkarak uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun.