Kasırga Kek Tarifi
Kasırga Kek tarifi: Kasırga Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kasırga Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kasırga Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta
- 110 ml. süt (1/2 su bardağı+ 1 parmak)
- 80 ml. sıvı yağ (1/2 çay bardağı)
- 85 gram un (yaklaşık 4 yemek kaşığı)
- 15 gram süt tozu (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
- 1/2 paket vanilin
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 110 gram toz şeker (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-5 damla limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2,5 yemek kaşığı süt
Kasırga Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Ardından kaseye koyduğumuz sıcak suyun içerisine 1 su bardağından 1 parmak fazla miktarda sütü oturtalım.
- Büyük boy çay bardağının yarısı kadar sıvı yağı sütün içerisine ekleyelim. Sütle yağ, birbirine karışana dek yaklaşık 1 dakika kadar çırpalım. Karışımı su dolu kasenin içerisinden çıkaralım.
- Oda sıcaklığında 6 adet yumurtanın sarı ve beyazlarını dikkatlice birbirinden ayıralım.
- Ayrı bir kaseye süt ve sıvı yağ karışımını aktaralım. 1 su bardağından 1 parmak eksik unu kasenin içine eleyelim. Vanilin ve bir tutam tuzu da üzerine ekleyelim. Kaseye eklediğimiz malzemeleri pürüzsüz olana dek karıştıralım.
- Bu karışıma yumurta sarılarını teker teker yedirelim. Son olarak 1 yemek kaşığı süt tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Ayrı bir kaba ayırdığımız yumurta beyazlarını köpürünceye dek çırpalım. Dolu dolu 5 yemek kaşığı toz şekeri içerisine ara ara ekleyerek karışıma yedirelim. Bembeyaz ve koyu kıvamda bir yumurta beyazı elde ettikten sonra yarım çay kaşığı kabartma tozu ve birkaç damla limonu yumurta beyazının üzerine ekleyip 2 dakika kadar karıştırıp bir kenarda bekletin.
- Kakaolu kısım için, 1 yemek kaşığı kakaoyu 2 yemek kaşığı kadar sütle karıştıralım. Yumurta sarısı eklediğiniz karışımdan 1 su bardağı kadar kakaolu karışımın içerisine ekleyelim ve kakaoyu bu karışıma güzelce yedirelim.
- Köpürttüğümüz yumurta beyazlarından dolu dolu 3 büyük servis kaşığı kadar üzerine ekleyelim ve havasını kaçırmadan tel çırpıcıyla karıştıralım. Hazır olan kakaolu karışımı sıkma poşetine aktaralım.
- Geriye kalan yumurta sarısı ve köpürtülmüş yumurta beyazı karışımını birleştirelim.
- 26 cm'lik bir kare kalıbı pişirme kağıdıyla kaplayın. Beyaz karışımı içerisine dökün.
- Ardından sıkma poşetine aktardığınız kakaolu harcı beyaz harcın üzerine güzelce yayın.
- Kaşığın arka kısmıyla elimizi hiç kaldırmadan 1 parmak boşluklar bırakarak yatay ve dikey çizgiler çizelim.nÖnceden ayarladığımız 170 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 150 dereceye indirelim ve 25 dakika daha bu ısıda pişirelim.
- Pişen kekin alt kısmının hamur olmaması için tel ızgara üzerine alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakalım.
- İç kreması için 2 yemek kaşığı çikolata kremasını benmari usulü eritin.
- Ilımış olan keki ayrı bir pişirme kağıdı yardımıyla ters çevirin. Kekin arka yüzeyine çikolata kremasını güzelce yayın.
- Bu noktada keki daha kolay kıvırmak için orta kısımdan 3 adet çizgi atalım.
- Rulo haline getirip buzdolabında en az 4 saat bekletelim. Çıktığında 1 parmak dilimleyip çayın, kahvenin yanında afiyetle tüketin. Hepinizin eline sağlık!