Kaşık Tatlısı Tarifi
Kaşık Tatlısı tarifi: Kaşık Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kaşık Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bisküvi için:
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı süt
Yalancı tavuk göğsü için:
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 60 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı soğuk su (piştikten sonra eklenecek)
Kaşık Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri süt ile ıslatıp büyük kare borcamın tabanına aralıklı olarak dizelim. (İsterseniz bu katmanı hiç yapmayıp direkt tavuk göğsü, üzerine spangle yapabilirsiniz)
- Tavuk göğsü için; uygun bir tencereye tereyağını alıp eritelim, üzerine unu ekleyip kavuralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Sütü bir anda eklemeyin topaklanmasın.
- Kaynayınca kadar karıştıralım. Kaynayınca şekeri ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Mikserle 5 dakika çırpalım. Bisküvilerimizin üzerine dökelim.
- Tavuk göğsü iyice soğuduktan sonra supangleyi hazırlayalım. İkisini de sıcak sıcak üst üste dökersek birbirine karışabilir.
- Uygun bir tencereye süt, şeker, kakao, un, yumurta sarısını alıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısıp çikolatayı ekleyelim. Karıştıralım.
- Kaynadıktan ocağın altını kapatıp yarım bardak soğuk suyu ekleyelim.
- Karıştırarak soğutalım. İyice soğuyan tavuk göğsünün üzerine supangleyi dökelim. Servis yapacağımız zaman üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun.