Kaşık Salata Tarifi
Kaşık Salata tarifi: Kaşık Salata için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Salata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Kaşık Salata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- 2 adet tatlı sivri biber
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (veya üzüm sirkesi)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşık Salata tarifi nasıl yapılır?
- Domatesleri dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını kullanmamak üzere kenara ayırın. Ardından minik küpler halinde olacak şekilde kesin ve kaseye alın.
- Salatalıkları soyun, kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Önce jülyen doğrayıp ardından yine domatesi doğradığınız boyutta minik küpler halinde doğrayıp kaseye alın.
- Sivri biberlerin sapını ayırın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve tohumlarını çıkarın. Ardından tekrar jülyen kesin ve yine minik minik doğrayın. Kaseye ekleyin.
- Maydanozların saplarını ayırın, yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve kaseye ekleyin. Aynı şekilde ceviz içini de doğrayarak kaseye ekleyin.
- Eğer hemen servis edecekseniz tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın ve servis tabağına alın. Buzdolabında bekletecek ve sonrasında servis edecekseniz kağıt havluyu hafifçe ıslatarak salatanın üzerine kapatın ve tuz, nar ekşisi, zeytinyağı karışımını başka bir kasede karıştırıp servis etmeden üzerine dökün.
Kaşık Salata tarifinin püf noktası nedir?
Domates ve salatanın suyunu salmaması için servis etmeden önce tuz ve sosunu eklemeyin. Servis etmeden önce hazırlayıp buzdolabında bekletin ve servisten hemen önce tuz ve sosunu dökün. Böylece fazla suyunu salmaz ve malzemeler tazeliğini korur.