Kaşık Pastası Tarifi
Kaşık Pastası tarifi: Kaşık Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kaşık Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet limonun suyu
- 4,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 15 adet fındık
Kaşık Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir karıştırma kasesinde yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
- Ardından üzerine eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
- Limon suyunu ilave edin.
- Son olarak azar azar unu ilave edip yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edene dek karıştırın.
- Kıvamı kaşıkta dağılmadan durabilecek kıvamda olmalı.
- Yağlanmış geniş bir tepsiye, büyük bir kaşıkla, aralarında aralık olacak şekilde harcı koyun.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve bütün fındıkları yerleştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkıp, ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.