Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşık Pastası Tarifi

Kaşık Pastası

Kaşık Pastası Tarifi

Kaşık Pastası tarifi: Kaşık Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşık Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet limonun suyu
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 adet fındık

Kaşık Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kasesinde yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
  • Ardından üzerine eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
  • Limon suyunu ilave edin.
  • Son olarak azar azar unu ilave edip yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edene dek karıştırın.
  • Kıvamı kaşıkta dağılmadan durabilecek kıvamda olmalı.
  • Yağlanmış geniş bir tepsiye, büyük bir kaşıkla, aralarında aralık olacak şekilde harcı koyun.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve bütün fındıkları yerleştirin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkıp, ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025