Kaşık Helvası Tarifi
Kaşık Helvası tarifi: Kaşık Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaşık Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket damla sakızlı vanilin (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı sıcak su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pekmez
Kaşık Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Sıcak su, pekmez ve şekeri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Şekerin içerisinde iyice erimesini sağlayın. Bir köşeye alın.
- Tereyağını ve sıvı yağı yanmaz yapışmaz bir tavanın içerisine alın. Tereyağı eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
- Yağ eriyince içerisine unu ilave ederek kavurmaya başlayın. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak kavurun ve mutlaka kısık ateşte kavurun.
- İyice kavurulup kahverengi bir renk almaya başladığında şekerli su karışımını üzerine ilave edin. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
- Pişince ocaktan alın. İçerisine damla sakızlı vanilin ilave edip karıştırın.
- Bir kaşığı hafif ıslatın. Hazırladığınız helvadan bir kaşık alın ve kaşığı ters çevirerek tabağa helvayı aktarın. Bu işlemi tüm helvaya uygulayın. Tamamen ılıdığında servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Kaşık Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine ceviz, fındık gibi kuru yemişler ilave edebilir, tarçın ekleyerek de servis edebilirsiniz. Dilerseniz dövülmüş damla sakızı da ilave edebilirsiniz.