Kaşık Helvası Tarifi
Kaşık Helvası tarifi: Kaşık Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kaşık Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı (bir parmak eksik) un
- 100 gram tereyağı
- 50 gram zeytinyağı
- 6 adet ceviz içi (arzuya göre)
- 1,5 su bardağı (tepeleme) süt
- 1 su bardağı (tepeleme) şeker
Kaşık Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye koyup eriyene kadar orta ateşte kaynatın. Sonra unu ekleyip kısık ateşte eşit şekilde kavrulana kadar kavurun. İsteğe bağlı iri kıyım cevizlerinizi ekleyip kavurun.
- Daha sonra bir kaseye şeker ve sütü ekleyip karıştırıp kenarda bekletin. Kavrulan unun içine şekerli sür karışımını ekleyip katılaşana kadar karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Helva soğumadan kaşık yardımıyla şekillendirerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Kaşık Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Unu, kavrulana kadar sürekli karıştırmak.
Kaşık Helvası tarifi için servis önerisi
Dondurma ve çay ile servis edebilirsiniz.