Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşık Ekmeği Tarifi

Kaşık Ekmeği

Kaşık Ekmeği Tarifi

Kaşık Ekmeği tarifi: Kaşık Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşık Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Kaşık Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • 2 su bardağı sütü kaynatın. Mısır unu, şeker, tuz ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.
  • Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.
  • Mısır unlu ve sütlü karışım soğumuş olacak. Yumurta sarılarını ve kabartma tozunu bu karışıma ekleyin.
  • Karışıma yumurta beyazlarını ekleyin ve söndürmeden spatula ile karıştırın.
  • Hamuru kaplara paylaştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Ardındna çıkarıp sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Kaşık Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta beyazlarını ilave ederken söndürmeyin.

Kaşık Ekmeği tarifi için servis önerisi

Sıcak servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025