Kaşık Dökmesi Tarifi
Kaşık Dökmesi tarifi: Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam tuz (peynir tuzsuz ise ona göre ayarlayacağınız ölçüde)
- 1 paket kabartma tozu
- 1-1,5 su bardağı un
- 1/2 demet dereotu
Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine yoğurdumuzu ilave ediyoruz ve bir güzel çırpıyoruz.
- Sıvı yağı da katarak, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Peynirimizi ne kadar kullanıyorsak çatal ile eziyoruz ve ilave ediyoruz. Peynirin tuzuna bakarak, tuzunu ayarlayıp, katıyoruz. Ve dereotumuzu ekliyoruz.
- Kabartma tozundan sonra bir bardak unu katıyoruz ve karıştırıyoruz. Hamurumuz çok akışkan ise biraz daha un ilave ediyoruz. Yoğun kıvamlı bir hamur olmalı.
- Yağsız tavada kepçe yardımıyla döküp önlü arkalı pişiyoruz. Afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?
Yağsız tavada pişirmesi gerek.