Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi tarifi: Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tutam tuz (peynir tuzsuz ise ona göre ayarlayacağınız ölçüde)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-1,5 su bardağı un
  • 1/2 demet dereotu

Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine yoğurdumuzu ilave ediyoruz ve bir güzel çırpıyoruz.
  • Sıvı yağı da katarak, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Peynirimizi ne kadar kullanıyorsak çatal ile eziyoruz ve ilave ediyoruz. Peynirin tuzuna bakarak, tuzunu ayarlayıp, katıyoruz. Ve dereotumuzu ekliyoruz.
  • Kabartma tozundan sonra bir bardak unu katıyoruz ve karıştırıyoruz. Hamurumuz çok akışkan ise biraz daha un ilave ediyoruz. Yoğun kıvamlı bir hamur olmalı.
  • Yağsız tavada kepçe yardımıyla döküp önlü arkalı pişiyoruz. Afiyet olsun.

Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?

Yağsız tavada pişirmesi gerek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025