Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi tarifi: Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 - 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
  • Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin.Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
  • İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
  • Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin.Ardından dilediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?

Unu eleyerek ilave ederseniz hem topaklanma riskini ortadan kaldırmış olursunuz hem de daha pofuduk bir kıvama sahip olmasına yardımcı olursunuz. Kullanacağınız süzme yoğurt daha yoğun bir kıvam ve lezzet verecektir.

Kaşık Dökmesi tarifi için servis önerisi

Üzerine pudra şekeri serpebilir, ister tatlı ister tuzlu malzemelerle servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025