Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi

Kaşık Dökmesi Tarifi

Kaşık Dökmesi tarifi: Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın.
  • Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Genişçe bir tavayı ısıtıp az bir yağ ile tavayı yağlayın.
  • Isınan yağa bir kaşık ile harcınızı dökün. Birbirinden uzak olacak şekilde birkaç adet kaşık dökmenizi döküp önlü arkalı pişirin.

Kaşık Dökmesi tarifinin püf noktası nedir?

Temel tarifi hazırladıktan sonra içine dileğiniz peyniri yeşillik veya baharatı koyup zenginleştirmek sizin elinizde.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kaşık Dökmesi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021