Kaseto Tatlısı Tarifi
Kaseto Tatlısı tarifi: Kaseto Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaseto Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kaseto Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 12 adet petibör bisküvi
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tutam tuz
- 2 adet limonun kabuğu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 80 gr. çikolata
Kaseto Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk süt ile krem şantiyi mikser yardımı ile çırpın ve buzdolabına kaldırın.
- Ayrı bir kapta mikserle yumurta sarılarını ve toz şekeri kremamsı bir hale gelene dek çırpın.
- Limonların kabuklarını rendeleyin ve yumurta sarısı ile toz şeker karışımına ekleyin.
- Yumurtaların beyazlarını bir fiske tuz ile birlikte mikser yardımı ile güzelce çırpın ve köpük haline getirin.
- Toz şekerli yumurta sarısını, çırpılmış yumurta beyazlarını ve dolaptaki krem şantiyi birleştirip karıştırın.
- Bu karışımı iki ayrı kaseye ikiye bölün ve bir yarısına kakao ile doğranmış çikolata parçalarını katıp karıştırın.
- Bir dikdörtgen borcamın dibini streç filmle kaplayın ve robottan çektiğiniz petibör bisküvileri dibine serin.
- Üstüne sade karışımı ve onun üstüne de kakaolu karışımı döktükten sonra, üstünü de streç filmle kaplayın ve buzluğa kaldırın.
- Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra, ertesi gün ayrı bir borcama ters çevirin ve streç filmi kaldırıp, dilimleyip, isteğinize göre muz dilimleri ile servis edin. Afiyetler olsun!