Kaseto Tatlısı Tarifi
Kaseto Tatlısı tarifi: Kaseto Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaseto Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kaseto Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 poşet  krem şanti
 - 1,5 su bardağı  soğuk süt
 - 12 adet  petibör bisküvi
 - 4 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  şeker
 - 1 tutam  tuz
 - 2 adet  limonun kabuğu
 - 3 yemek kaşığı  kakao
 - 80 gr.  çikolata
 
Kaseto Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk süt ile krem şantiyi mikser yardımı ile çırpın ve buzdolabına kaldırın.
 - Ayrı bir kapta mikserle yumurta sarılarını ve toz şekeri kremamsı bir hale gelene dek çırpın.
 - Limonların kabuklarını rendeleyin ve yumurta sarısı ile toz şeker karışımına ekleyin.
 - Yumurtaların beyazlarını bir fiske tuz ile birlikte mikser yardımı ile güzelce çırpın ve köpük haline getirin.
 - Toz şekerli yumurta sarısını, çırpılmış yumurta beyazlarını ve dolaptaki krem şantiyi birleştirip karıştırın.
 - Bu karışımı iki ayrı kaseye ikiye bölün ve bir yarısına kakao ile doğranmış çikolata parçalarını katıp karıştırın.
 - Bir dikdörtgen borcamın dibini streç filmle kaplayın ve robottan çektiğiniz petibör bisküvileri dibine serin.
 - Üstüne sade karışımı ve onun üstüne de kakaolu karışımı döktükten sonra, üstünü de streç filmle kaplayın ve buzluğa kaldırın.
 - Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra, ertesi gün ayrı bir borcama ters çevirin ve streç filmi kaldırıp, dilimleyip, isteğinize göre muz dilimleri ile servis edin. Afiyetler olsun!