Kasekuchen Tarifi
Kasekuchen tarifi: Kasekuchen için gerekli malzemeler nelerdir? Kasekuchen nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kasekuchen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un (200gr)
- 1 çay bardağı şeker (80gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (80gr)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Kreması için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 500 gram yoğurt
- 250 gram labne peyniri
- 1/2 paket vanilyalı puding
- 1/2 adet limon suyu
- 1 kutu krema
Kasekuchen tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Ununu da ekleyip yoğurun. Kremayı hazırlayana kadar buzdolabına alın
- Krema için önce yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpın.
- Üzerine süt, labne ve süzme yoğurdu alıp tekrar çırpın. Çırpmaya devam ederken limon suyu ve pudingi de ekleyin.
- En son başka bir kapta çırptığımız soğuk kremayı yavaş yavaş karışıma ekleyelim.
- Kurabiye hamurunu altına yağlı kağıt serip kenarlarını tereyağladığımız kelepçeli kalıba yerleştirelim.
- İsterseniz iki yağlı kağıt arasında açıp kalıba öyle de yerleştirebilirsiniz.
- Üzerine kremayı döküp fırına verelim.
- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapla su koymayı unutmayın. 170 derecede 70 dakika pişirelim.
- Üzeri biraz kızarınca tamamdır. Fırınının kapağını yarım açın ve yarım saat böyle soğusun. Afiyet olsun.
Kasekuchen tarifinin püf noktası nedir?
Fırına su koymayı unutmayın. En az 5-6 saat soğuması şart.