Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kasekuchen Tarifi

Kasekuchen

Kasekuchen Tarifi

Kasekuchen tarifi: Kasekuchen için gerekli malzemeler nelerdir? Kasekuchen nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kasekuchen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un (200gr)
  • 1 çay bardağı şeker (80gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (80gr)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Kreması için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 500 gram yoğurt
  • 250 gram labne peyniri
  • 1/2 paket vanilyalı puding
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 kutu krema

Kasekuchen tarifi nasıl yapılır?

  • Yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Ununu da ekleyip yoğurun. Kremayı hazırlayana kadar buzdolabına alın
  • Krema için önce yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpın.
  • Üzerine süt, labne ve süzme yoğurdu alıp tekrar çırpın. Çırpmaya devam ederken limon suyu ve pudingi de ekleyin.
  • En son başka bir kapta çırptığımız soğuk kremayı yavaş yavaş karışıma ekleyelim.
  • Kurabiye hamurunu altına yağlı kağıt serip kenarlarını tereyağladığımız kelepçeli kalıba yerleştirelim.
  • İsterseniz iki yağlı kağıt arasında açıp kalıba öyle de yerleştirebilirsiniz.
  • Üzerine kremayı döküp fırına verelim.
  • Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapla su koymayı unutmayın. 170 derecede 70 dakika pişirelim.
  • Üzeri biraz kızarınca tamamdır. Fırınının kapağını yarım açın ve yarım saat böyle soğusun. Afiyet olsun.

Kasekuchen tarifinin püf noktası nedir?

Fırına su koymayı unutmayın. En az 5-6 saat soğuması şart.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025