Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kasefe Tarifi

Kasefe

Kasefe Tarifi

Kasefe tarifi: Kasefe için gerekli malzemeler nelerdir? Kasefe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kasefe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram günkurusu kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri kıyılmış)

Kasefe tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıları ayıklayıp yıkayın.
  • Tencereye alın, üzerine şekeri serpin.
  • 2 su bardağı su ile orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
  • 15 dakika içinde pişecektir.
  • Kayısılar pişerken diğer yandan biz de iki yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz piştikten sonra üzerine döküp cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kasefe tarifinin püf noktası nedir?

Gün kurusu kayısı bazı yörelerin ekşi olur. Sizler şekeri damak tadınıza göre ayarlanabilirsiniz. Sıcak su ile pişirmek her zaman pişirme süresini azaltır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025