Kaşarlı Zarf Böreği Tarifi
Kaşarlı Zarf Böreği tarifi: Kaşarlı Zarf Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Zarf Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kaşarlı Zarf Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 300 gram Kaşar Peyniri
- 2/3 çay bardağı Tereyağı (eritilmiş) (100 ml)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 kase ayıklanmış maydanoz
- 2 adet günlük yufka
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Kaşarlı Zarf Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazırlayın.
- Yoğurt, eritilmiş ve oda sıcaklığında soğumuş Sütaş Tereyağı ve yumurtayı geniş bir kasede karıştırın, kenara alın.
- Böreğin iç harcını hazırlamak için Sütaş Kaşar Peyniri'ni ayrı bir kase içerisine rendeleyin. Ayıklamış ve ince ince kıymış olduğunuz maydanozlarla karıştırın.
- İlk yufkayı tezgaha serin. Yumurtalı ve yoğurtlu karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın her yanına güzelce sürün.
- İkinci yufkayı ilk yufkanın tam üzerine gelecek şekilde örtün. Yufkanın her yanına gelecek şekilde karışımdan tekrar sürün.
- Yufkanın üst ve alt kenarlarını ortaya doğru katlayın. Ardından sağ ve sol yanlarını da katlayarak kare şeklini verin.
- Kare biçimindeki katlanmış yufkaların üst kısmına da kalan yumurtalı yoğurtlu karışımdan sürün.
- Ardından hazırlamış olduğunuz iç harcını 4'e bölerek yufkanın her köşesine yerleştirin.
- Yufkanın köşelerinden tutarak iç harcı örtecek biçimde ortaya doğru katlayın.
- Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine alın ve bir fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısını sürün.
- Son olarak çörek otunu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!